Näslund vs. Rönnbäck

Emma Näslund, Emma Rönnbäck. Emma Rönnbäck känns så främmande. Jag har funderat på att byta efternamn. Det är inte för att välja någon sida eller så, men på senaste tiden har jag funderat mycket över att ta mammas Rönnbäck. Mest för att jag gärna vill ha lite Norrland i mitt namn. För att det är en del av mig. Och sedan gillar jag hur det låter också. Mammas kompis Nina tycker det låter jazzigt, men jag tycker nog ändå att det låter lite ballare än så.

Människor kommer ju vänja sig, så det ser jag inte som ett problem. Jag är mest rädd att jag ska ångra mig. Man kan ju byta tillbaka, men då kommer det kosta tror jag. Jag har ju varit en Fröken Näslund i 19 år nu, fast jag har ju förhoppningsvis ganska många fler år än 19 kvar på jorden. 

Men jag tänker på lekistiden, under uppropet när det kunde sitta något dampbarn och retas när dom ropade upp mitt efternamn, och då satt jag där stolt med huvudet högt ändå! På något konstigt sätt vill jag ju inte ge honom det, att han får vinna!

Trots allt så handlar det ju inte om något elakt dampbarn och vad han tycker, han har nog förlorat det mesta som det är. Det handlar om vad jag tycker. Och jag tycker ju att bokstaven R är en av de finaste bokstäverna att skriva (Efter K såklart). Fortsättning följer..

UPDATE: Tror jag förblir en Näslundare i alla fall, just nu i alla fall :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0